Ga naar de inhoud

Interview met Marc van Amersfoort

“Onze aanpak verschilt nogal…”

Vandaag had ik een gesprek met Marc van Amersfoort, die al jaren werkzaam is in het vak en nu een nieuw hoofdstuk in zijn carrière begint als business developer. Hij is medeoprichter van Orange Bits, het bedrijf dat hij samen met zijn zoon Jelle heeft opgericht. Na het behalen van zijn MBO-diploma en verschillende avondstudies, begon Marc in 2011 voor zichzelf met zijn bedrijf OnProve. Hij houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van het bedrijf.

Marc en zijn zoon Jelle zitten momenteel in de opstartfase van hun nieuwe bedrijf, Orange Bits. Ze hebben allebei hun eigen kwaliteiten die elkaar goed aanvullen. Jelle is goed in programmeren, terwijl Marc uitblinkt in business development en het contact met klanten. Een andere sterke kwaliteit van Marc is zijn vermogen om complexe problemen te begrijpen en op te lossen. Zo herinnert hij zich dat hij eens te maken had met een productielijn die niet goed liep. In plaats van naar elkaar te wijzen, nam Marc de betrokkenen mee naar het probleem zelf en hielp hen het probleem op te lossen.

Jelle heeft veel ervaring in de praktijk en zal zich richten op het programmeren en ontwikkelen. Marc merkt op dat hun aanpak verschilt. Als ze thuis bijvoorbeeld een nieuwe televisie kopen, drukt Marc op alle knopjes totdat hij begrijpt hoe het werkt, terwijl Jelle rustig het boekje erbij pakt en alles rustig uitzoekt. “Jelle kan altijd rustig blijven, en ik ben veel emotioneler in mijn doen en laten. Beide eigenschappen zijn soms nodig.”

Een hoogtepunt uit Marc’s carrière was toen hij betrokken was bij de procesoptimalisatie van een kaasverpakkingsbedrijf en te horen kreeg dat ze “lean” werkten. Dit was een term die hij nog niet kende, maar door logisch na te denken, begreep hij al snel wat ermee bedoeld werd. “Lean” werken betekent dat je voldoet aan de acht verspillingen van “timwoods”. Elke letter van dat woord staat voor een bepaald criterium van “lean” werken en procesoptimalisatie, zoals overprocessing en overproduction.

Bij Orange Bits kun je terecht voor programmeerwerk, app-ontwikkeling en het maken van websites. Marc is positief gestemd over de toekomst van het bedrijf. Er is veel vraag naar hun diensten, en ze verwachten dat klanten blij zullen zijn met hun manier van werken. Ze willen de relatie met hun klanten persoonlijk houden en groeien daarom niet uit tot een groot bedrijf met veel klanten of werknemers. Op die manier kunnen ze de kwaliteit van de communicatie met de klant waarborgen. Hetgeen waar Marc het meest naar uitkijkt, is om hun toekomstige klanten een blij gevoel te geven als gevolg van hun diensten. Met de mix van de kwaliteiten van Marc en Jelle moet dat zeker lukken.

Gerelateerde artikelen

Website Live!

Terwijl we de laatste hand leggen aan de lancering van ons bedrijf op 1 oktober, zijn we verheugd om jullie op de hoogte te houden van de livegang van onze website, www.orangebits.nl. Onze digitale aanwezigheid is de afgelopen maanden met veel zorg en toewijding ontwikkeld en we kunnen niet wachten om met jullie te delen wat

Marc van Amersfoort
Marc van Amersfoort Managing Partner
Interview met Jelle van Amersfoort

“We vullen elkaar mooi aan!” Een wens die nu eindelijk werkelijk aan het worden is: Een onderneming runnen met je eigen vader. Vandaag heb ik gesproken met de 21-jarige Jelle van Amersfoort. Samen met zijn vader Marc van Amersfoort is hij nu bezig met de opstart van hun bedrijf Orange Bits. We hebben het over

Jelle van Amersfoort
Jelle van Amersfoort Managing Partner