Ga naar de inhoud

Interview met Jelle van Amersfoort

“We vullen elkaar mooi aan!”

Een wens die nu eindelijk werkelijk aan het worden is: Een onderneming runnen met je eigen vader. Vandaag heb ik gesproken met de 21-jarige Jelle van Amersfoort. Samen met zijn vader Marc van Amersfoort is hij nu bezig met de opstart van hun bedrijf Orange Bits. We hebben het over zijn visie, toekomstplannen en zijn verwachtingen over de samenwerking tussen vader- en zoon.

Nadat Jelle zijn opleiding media development had afgerond is hij altijd werkzaam geweest als developer van websites en software bij Suite Seven. Thuis gingen het al langere tijd over het opstarten van een bedrijf met zijn vader, totdat ze op een normale zondag tijdens het drinken van een kopje koffie de knoop doorhakten om er samen werk van te maken. En zo kwam het bedrijf Orange Bits tot stand. “Onze band is erg goed. Op zondag kijken we ook vaak samen naar de Formule 1, dus dat zit allemaal wel goed.” Zegt Jelle over de band tussen vader- en zoon. De wens om samen met je vader een bedrijf op te starten niet langer iets ontastbaars meer en heeft nu ook echt een naam gekregen.

 “Mijn kwaliteiten liggen het hem in de development van websites en mijn vader kan juist weer goed strategisch- en sales gericht werken, dus ik denk dat we elkaar daarin goed kunnen aanvullen.” Zegt Jelle als ik hem vraag naar zijn verwachtingen van de samenwerking tussen hem en zijn vader. Hij vertelt dat ze nog bezig zijn met het concretiseren van het concept. Via het grote netwerk van zijn vader willen ze in contact komen met bedrijven waarvoor ze kunnen werken. Ze hebben zelfs al de eerste potentiële klanten binnen. Orange Bits helpt MKB-bedrijven bij het ontwikkelen van hun software en websites. Hun doelgroep is nu nog heel breed, maar op langer termijn zullen ze kijken naar wat de vraag op de markt is en wat het best bij hun past. Zo wordt hun doelgroep uiteindelijk steeds beter geconcretiseerd.

Hun plan is om klein te beginnen en het ook redelijk klein te houden. “We willen niet uitgroeien naar een bedrijf met 30 werknemers. “We willen het persoonlijk houden” Zegt Jelle. Hun kracht ligt hem ook in het communiceren met de klant. Ze willen niet iets maken en het zo opleveren wat je bij veel bedrijven ziet. Ze maken het echt samen met de klant. “De communicatie met de klant staat voorop bij ons en dat is ook iets wat ons uniek maakt.”

Gerelateerde artikelen

Website Live!

Terwijl we de laatste hand leggen aan de lancering van ons bedrijf op 1 oktober, zijn we verheugd om jullie op de hoogte te houden van de livegang van onze website, www.orangebits.nl. Onze digitale aanwezigheid is de afgelopen maanden met veel zorg en toewijding ontwikkeld en we kunnen niet wachten om met jullie te delen wat

Marc van Amersfoort
Marc van Amersfoort Managing Partner
Interview met Marc van Amersfoort

“Onze aanpak verschilt nogal…” Vandaag had ik een gesprek met Marc van Amersfoort, die al jaren werkzaam is in het vak en nu een nieuw hoofdstuk in zijn carrière begint als business developer. Hij is medeoprichter van Orange Bits, het bedrijf dat hij samen met zijn zoon Jelle heeft opgericht. Na het behalen van zijn

Marc van Amersfoort
Marc van Amersfoort Managing Partner